Menu

Affiliate-marketing

Promoot je producten via andere partijen

Ooit gehoord van Kieskeurig.nl, beslist.nl of fashionchick.nl?

Affiliate marketing

Affiliate marketing is een vorm van internetmarketing waarbij adverteerders hun partners (affiliates) belonen voor de gegenereerde verkopen of leads (zoals lidmaatschappen - abonnementen) die de affiliate heeft aangeleverd. Affiliates kunnen dit bewerkstelligen door onder andere advertenties van adverteerders op hun website te plaatsen. Als er uit het doorverwijzen van klanten naar de adverteerders een verkoop of lead volgt, ontvangt de affiliate hiervoor een vergoeding van de adverteerder. Er kan ook per click of per pageview betaald worden. Voorbeelden van typische affiliateconcepten zijn bijvoorbeeld vergelijkingssites, cashbacksites of nieuwsbrieven.

Bron: Wikipedia

In Nederland bestaan ongeveer 20 affiliate netwerken (enkele voorbeelden: Awin (voorheen Zanox)DaisyconTradeTracker,  etc.). Affiliate netwerken zijn intermediairs tussen de affiliates (website-eigenaren) en jij als adverteerder. Een affiliate netwerk biedt een software oplossing, waarmee kliks en verkopen van affiliates geregistreerd worden. Jij betaalt voor het aantal goedgekeurde verkopen.

Mocht een consument bijvoorbeeld een product retourneren, dan heb je het recht gedurende een afgesproken periode de verkoop van de affiliate af te keuren. netkiX kan je ondersteunen op het gebied van Affiliate marketing: wij kunnen (een gedeelte van) uw keuring uit handen nemen, richtlijnen opstellen voor affiliates, controleren op fraude en uw affiliate campagnes verder uitbreiden door het werven van nieuwe affiliates. Kortom: De affiate zorgt voor verkeer naar jouw webwinkel en de klant rekent bij jou af. Na de retourperiode wordt een fee afgedragen aan de affiate voor de gegenereerde verkopen.

 

netkiX is al meer dan 15 jaar actief in de e-commerce branche. Zowel als ontwikkelaar van maatwerk software voor webwinkels, maar ook ondersteuning in pakketten als Magento, OS Commerce of Shopify.

Advies met betrekking van online marketing, beperken van retouren of koppelingen met e-mailmarketing software, alles is wel een keer langsgekomen. En als een standaard pakket niet datgene kan wat benodigd is, maken we iets exact op maat!

Contact

Jeroen Zelvoort