Menu

iDEAL, MasterCard, AfterPay of toch Klarna?

Of gewoon allemaal?

Betaalwijzen, welke kies je?

Als eigenaar van een webshop kun je uit een heel scala aan betaalwijzen kiezen. Doorgaans wordt de webwinkel gekoppeld een aan Payment Service Provider of PSP. Deze faciliteert de verschillende betaalwijzen. In Nederland is iDEAL verreweg de meest gebruikte betaalwijze. Maar er zijn er meer. PayPal, CreditCards, achteraf betalen met AfterPay of Klarna? Doe je alleen in Nederland zaken of ook in het buitenland? Een belangrijke afweging is de kosten voor een betaalwijze. Voor IDEAL betaal je een vast bedrag per transactie, misschien afhankelijk van het volume. Bij een creditcard of PayPal betaal je ook een percentage over het af te rekenen bedrag. Kan aardig oplopen dus. Maak je gebruik van een keurmerk, dan zal je ook achteraf betalen moeten aanbieden. Maar bij bijvoorbeeld kleding werkt achteraf betalen retouren in hand. Omdat een klant pas betaald na de retourperiode, kost het niets extra om twee of drie maten te bestellen. Retouren kosten over het algemeen ook weer geld. Voor de klant en/of de webwinkel eigenaar. NetkiX kan helpen om een goede afweging te maken.

 

netkiX is al meer dan 15 jaar actief in de e-commerce branche. Zowel als ontwikkelaar van maatwerk software voor webwinkels, maar ook ondersteuning in pakketten als Magento, OS Commerce of Shopify.

Advies met betrekking van online marketing, beperken van retouren of koppelingen met e-mailmarketing software, alles is wel een keer langsgekomen. En als een standaard pakket niet datgene kan wat benodigd is, maken we iets exact op maat!

Contact

Jeroen Zelvoort