Menu

SEO: Zoekmachine optimalisatie

Wordt beter gevonden door zoekmachines

Zorg dat je website wordt gevonden

SEO: search engine optimization

Zoekmachine optimalisatie of search engine optimization (SEO) houdt in dat je een website of webshop optimaliseert, met het doel om hoger te ranken in de organische zoekresultaten die zoekmachines tonen.

Bron: Wikipedia

Al is je webshop nog zo mooi, gebruiksvriendelijk en zijn de prijzen concurrerend, als geen klant je website vindt, dan is de inspanning voor niets.

Organische zoekresultaten?

Zoekmachines zijn vaak ingedeeld in twee delen, de eerste zijn de betaalde zoekresultaten (SEA), de tweede de organische zoekresultaten. Bij de tweede wordt je website getoond als deze technisch goed in elkaar zit en als de zoekmachine snapt waar de inhoud van de pagina over gaat. Een plaatje zegt de bezoeker vaak meer dan 1000 woorden, maar een zoekmachine kan de inhoud van het plaatje niet interpreteren. Deze heeft tekst nodig en wel zo dat de zoekmachine de kern van de pagina snapt. Je kunt met verschillende elementen "gewicht" geven aan bepaalde trefwoorden om deze extra te benadrukken.

Wil je zonder al te veel inspanning toch bovenaan komen, dan zal je moeten betalen aan de zoekmachine.

 

netkiX is al meer dan 15 jaar actief in de e-commerce branche. Zowel als ontwikkelaar van maatwerk software voor webwinkels, maar ook ondersteuning in pakketten als Magento, OS Commerce of Shopify.

Advies met betrekking van online marketing, beperken van retouren of koppelingen met e-mailmarketing software, alles is wel een keer langsgekomen. En als een standaard pakket niet datgene kan wat benodigd is, maken we iets exact op maat!

Contact

Jeroen Zelvoort