Menu

Tekla

Integratie2

STAAL

Tekla Layout Marking Plugin (TLMP, voorheen bekend onder de naam NCLines)
Een tool die in eerste instantie werd ontwikkeld voor Construsoft. Inmiddels ligt het eigendom bij Voortman Steel Machinery en wordt door hun klanten wereldwijd gebruikt. NetkiX voert nog wel steeds aanpassingen en onderhoud uit.
TLMP voegt gestandaardiseerde layout markeerinformatie toe aan bestaande DSTV files (NC-gegevens). TLMP analyseert het 3D-model in Tekla voor verbindingen tussen profielen en aanpassingen aan deze profielen. Gebaseerd op deze analyse voegt TLMP minimale maar effectieve markeringen (scribing) toe aan de DSTV bestanden. Hierdoor is veel tijd en dus kosten te winnen bij het maken van verbindingen in fabriek en op de bouwplaats.

Hieronder wat voorbeelden van de scribing die deze tool mogelijk maakt. En daarnaast een filmpje waarin de tool toegelicht en de praktijk getoond wordt.

Gallery Image
Gallery Image
Gallery Image

Lees meer over TLMP op de website van Tekla

BANZO

Voor het bedrijf Banzo is een koppeling ontwikkeld met hun ERP systeem. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen een grove materiaallijst t.b.v. offertes en nauwgezette materiaallijsten t.b.v. het productieproces.

Voorbeeld:

Gallery Image

DSTVCONV

Tool om heel veel onhebbelijkheidjes die in de loop der jaren aan het licht kwamen in de DSTV-export functie van Tekla te corrigeren. Dit programma bestaat al zo ongeveer vanaf het moment dat Tekla in Nederland wordt verkocht en is in opdracht van Construsoft ontwikkeld.
Ondertussen heeft netkiX dus een hoge mate van bekendheid met het DSTV formaat opgebouwd. Voor uw tools met betrekking tot DSTV files moet u bij ons zijn!

BETON

Consolis / VBI

Voor Consolis is gewerkt aan een aantal tools voor het in Tekla modelleren van hun kanaalplaatvloeren. Dit gebeurt voor de diverse business units in Estland, Denemarken, Finland, Noorwegen, Zweden, Nederland etc. Zo zijn er tools voor het toevoegen van belastingen conform de Eurocode, toevoegen en herkennen van ondersteuningen, berekenen van platen en aanpassen van de maatvoering van cast-unit tekeningen.

Gallery Image
Gallery Image
Gallery Image

Vebo

Vebo had diverse tools nodig om koppelingen mogelijk te maken met het ERP systeem. En daarnaast nog een handig programma om rapporten te genereren van tekeningen.

Voorbeelden:

Gallery Image
Gallery Image

DrawingDefiner

Dit programma is in opdracht van en samen met Construsoft ontwikkeld.
Het is bedoeld om de beperkte standaard maatvoering van een betontekening uit te breiden en te verbeteren.
In eerste instantie ontwikkeld als een tool voor een bepaalde klant, maar inmiddels geschikt om algemeen te gebruiken. Het wordt nu door Construsoft verder ontwikkeld en aan gebruikers ter beschikking gesteld.

Gallery Image

HOUT

Op het gebied van houtconstructies is een mooie koppeling ontwikkeld met het Ridder iQ ERP systeem. In deze koppeling worden de artikelen uit het Tekla model geëxporteerd naar Ridder iQ zodat stuk- en bestellijsten, voorraadposities etc vanuit het ERP systeem verwerkt kunnen worden.
Hierbij worden ook waar wenselijk ontbrekende artikelen in het ERP systeem aangemaakt.