Menu

Ex Nihilo - DAC6-X

cross-border tax arrangements

De Europese richtlijn DAC6 (DAC staat voor ‘Directive on Administrative Coöperation’), ook wel bekend als Mandatory Disclosure, schrijft de verplichting tot de automatische uitwisseling van gegevens en inlichtingen over zogenoemde meldingsplichtige grensoverschrijdende constructies voor. Nederland heeft deze richtlijn in de nationale wetgeving geïmplementeerd.

MDR/DAC6-X-tool helpt u te bepalen of openbaarmaking vereist is voor een fiscale grensoverschrijdende regeling, op maat gemaakt of verhandelbaar. DAC6-X is voornamelijk ontworpen voor gebruik door tussenpersonen zoals belastingadviseurs, advocatenkantoren, CPA-kantoren, banken of belastingbetalers zelf, die betrokken zijn bij grensoverschrijdende belastingregelingen.

Wanneer openbaarmaking niet vereist is, kunnen de ingevoerde gegevens, inclusief documentatie en overwegingen, worden opgeslagen en op elk gewenst moment later worden geopend. Wanneer informatie moet worden verstrekt, kan het formulier rechtstreeks aan de belastingdienst worden verstrekt. Wanneer niet zeker is of openbaarmaking nodig is, kan direct vanuit de tool de benodigde informatie worden aangeleverd door een team van specialisten ondersteuning te krijgen om een weloverwogen beslissing te nemen.

NetkiX heeft samen met Ex Nihilo de tool ontwikkeld. Deze is voorzien van Multi Factor Authentication (MFA) door middel van een Authenticator App van bijvoorbeeld Google of Microsoft om zo een hoog beveiligingsniveau te behalen.

Naar de website