Menu

Onze werkwijze

Informatie analyse

Software & Technologie: Informatie analyse

Cruciaal in het ontwikkeltraject van software is informatie analyse. Als niet de kern van het probleem samen met de randvoorwaarden goed wordt omschreven, is het eindresultaat nooit wat het had moeten zijn... Door een degelijke informatie analyse uit te voeren is netkiX betrouwbaar en duidelijk vanaf het eerste moment. Ook wordt zo voorkomen dat er verkeerde verwachtingen over en weer kunnen ontstaan en worden de losse eindjes tot een minimum beperkt.

We starten de informatieanalyse met een serie interviews met de betrokkenen bij het project. Van directie tot de daadwerkelijke gebruikers van de software. We onderzoeken de wensen en eisen van het systeem en proberen door te vragen om zo goed mogelijk te begrijpen waar het systeem aan moet voldoen en hoe het bedrijfsproces het beste kan worden ondersteund als het is opgeleverd. De informatie analyse helpt ons een begroting en uren inspanning te maken.

1
Gathering User Data

Informatie analyse

Cruciaal in het ontwikkeltraject van software is informatie analyse. Als niet de kern van het probleem samen met de randvoorwaarden goed wordt omschreven, is het eindresultaat nooit wat het had moeten zijn...

Lees meer...
2
Prototyping (Wireframes)

Functioneel ontwerp

Na de informatie analyse stap volgt het functioneel ontwerp. Dit gaat altijd in nauw overleg met de klant. Hier wordt bepaald hoe de software er uit moet zien en hoe deze bediend moet worden.

Lees meer...
3
Pixel-perfect UI Design

Technisch ontwerp

Nadat het functioneel ontwerp is goedgekeurd door de klant, kan het technisch ontwerp worden gemaakt. Te vergelijken een bouwtekening voor het huis.

Lees meer...
4
Development (Coding)

Ontwikkeling

Er kan worden ontwikkeld. Dat doen wij vrijwel altijd in een Microsoft omgeving. We programmeren in C# en VB.

Lees meer...